Sites‎ > ‎

Meer Online

02 feb 2008 - Buurtnieuwssite Meer Online is met ingang van 1 maart 2008 na bijna 8 jaar online te zijn geweest gestopt. In die 8 jaar is Meer Online uitgegroeid van een 'lokale' buurtnieuwssite naar een 'gemeentelijke' buurtnieuwssite met vele unieke bezoekers per dag. Tijdgebrek is de reden dat Weyer.nl de site offline heeft gehaald.

Raymond Vermeulen en Rob Weijer richtten in juni 2000 de internetsite Hoofddorp Online op. Zij werden aangemoedigd door Rogier Schravendeel van het landelijke Buurt Online. Buurt Online had als doel elke buurt in Nederland te ontginnen op het Internet.
In de beginperiode richtte Hoofddorp Online zich alleen op de buurten Toolenburg en Overbos. Wegens het grote succes werd vervolgens de gehele gemeente Haarlemmermeer er bij betrokken, wat resulteerde in de website Meer Online.

Eén van de hoogtepunten voor Hoofddorp Online was het bezoek van de RVU-Radio in 2001. Een dag lang volgde presentatrice Mooike de Moor de verslaggevers van Meer Online voor haar programma 'Trots van de buurt'.

Raymond Vermeulen stopt eind 2002 met zijn werkzaamheden voor Meer Online, waarna Rob Weijer zelf verder gaat. De website krijgt een nieuw en professioneler uiterlijk.

Begin 2005 start Simona van Horssen met het schrijven van een tweewekelijkse column voor Meer Online. In haar columns schrijft zij over diverse onderwerpen met een brede maatschappelijke insteek, en natuurlijk een knipoog.


Comments